Vad kan en Naprapat behandla?

Vi behandlar de flesta typer av akuta eller kroniska besvär relaterade till muskler, leder och nerver.

En behandling hos oss startar alltid med en noggrann undersökning. Därefter när vi identifierat problemet behandlar vi detta med manuella tekniker som exempelvis led-justering, triggerpunkter, mobilisering, stretch eller naprapatisk massage.

På vår klinik har vi specialkompetens inom just ryggbesvär. Vi har även tillgång till ett fullt utrustat gym (och simhall) där vi hjälper dig med rehabilitering.


Vanliga symtom vi behandlar

Ryggskott/ryggsmärta

Ryggskott innebär tillfällig ryggsmärta som kan vara väldigt smärtsam. Smärtan kan komma hastigt eller gradvis. Förekomsten av ländryggssmärta är idag ca 80 %. Alltså kommer 8/10 personer att få ont i ryggen någon gång.

Klicka för att läsa mer

Ryggskott

Prognosen på ett ryggskott är oftast god. Den akuta fasen (vid debut) brukar vanligtvis vara ca 4-10 dagar. Som Naprapat hjälper vi till att hitta orsaken till besväret, samt släppa på spända muskler och leder som kan påverka problematiken.

Ischias

Ishias är egentligen inget tillstånd eller diagnos, utan det är kroppens största nerv, ungefär lika tjock som ditt lillfinger. Varför säger många då att dom har ischias?

Klicka för att läsa mer

Ischias

Det finns två typer av ”ischias”.

Falsk ischias innebär att du har muskler i sätesmuskulaturen som är spända eller stela och som trycker på ischiasnerven vilket provocerar fram smärta. Detta går ofta att bli av med via stretch eller träning. Sedan finns det ”äkta ischias” då en disk i ländryggen trycker på en nervrot, vilket orsakar lokal smärta i ländrygg eller utstrålning ner mot säte/lår/vad-muskulatur.

Ont i axel

Ont i axeln är ofta orsakat av en så kallad impingment. Dvs en muskel som kommer i kläm under vissa rörelser du utför med armen.

Klicka för att läsa mer

Ont i axeln

På Naprapatmottagningen undersöker vi dina leder och dina muskler för att se exakt vad som är orsaken till ditt axelbesvär. Ofta kan det bero på rotatorkuffens muskulatur som inte rör sig helt optimalt eller är försvagad eller överbeslastad.

Ont i höften

Ont i höften kan man få av ett flertal olika anledningar. Allt från exemeplvis artros, överbelastning och inaktivitet kan leda till höftbesvär.

Klicka för att läsa mer

Ont i höften

På vår klinik genomför vi en noggrann undersökning för att hitta anledningen till just ditt besvär. Naprapatisk behandling kan många gånger vara nyckeln till en smärtfri höft. Du får ofta övningar med dig hem som en hemläxa att genomföra till nästa besök.

Idrottskada

Våra Naprapater kommer från idrottens värld och vi hjälper ofta idrottare, både proffs och motionärer med många olika typer av skador.

Klicka för att läsa mer

Idrottsskada

När det kommer till Idrottskador är det viktigaste för oss som naprapater att du snabbt kan återgår till din idrott. Vi har utöver vårt behandlingsrum tillgång till ett fullt utrustad gym, simhall och en löparbana. Här kan vi hjälpa dig med att identifiera och rehabilitera dina problem på bästa sätt.

Muskelsträckning eller bristning

Det finns flera olika typer av bristningar. Mindre bristningar kallas partiella och om en muskel går av helt kallas det total ruptur. Men det kan också röra sig om en sträckning.

Klicka för att läsa mer

Muskelsträckning eller bristning

Vid misstanke om muskelbristning eller en sträckning är det viktigt att få en undersökning så snart som möjligt för att få rätt behandling och rehabilitering. Vid både bristningar eller sträckningar så brukar naprapatisk massage vara väldigt hjälpsamt för att öka blodcirkulationen i området och snabba på läkningsprocessen.

Stukad fot

En stukad fot kan göra väldigt ont men är sällan farligt. Våra Naprapater undersöker din fotled och fotens ligament för att kunna ställa en bra diagnos och upprätthålla en behandlingsplan.

Klicka för att läsa mer

Stukad fot

Den största risken att skada sig är genom att ha en skada sedan tdigare. Det här ser vi ofta vad gäller stukade fötter. Det många inte vet är att det finns bra övningar man kan köra för att förebygga stukningar och stärka upp muskulatur, ligament och strukturer för att skapa en så stabil fot som möjligt. Prata med oss så hjälper vi dig.

Plantarfacit/Hälsporre

Plantarfacit uppkommer pga en inflammation i fotvalvsplattan i bindväven längs med fotsulan. Ofta smärtar det medialt till i ungefär i mitten av foten. Orsaken är ofta överansträngning.

Klicka för att läsa mer

Plantarfacit/hälsporre

För behandling av plantarfacit finns det olika behandlingsmetoder man kan välja mellan. Stötvåg kan vara ett bra verktyg. Vi tittar på fotens anatomi, skorna du har på dig och om det eventuellt finns muskulatur som behöver stärkas upp.

Besvär med hälsena

Besvär med hälsenor uppstår oftast pga överansträngning i form av löpning, hopp eller annan typ av belastning som gör att kroppen inte hinner återhämta sig.

Klicka för att läsa mer

Besvär med hälsena

Här kan stötvågsbehandling vara ett bra alternativ. Vi gör en fullständig undersökning för att utesluta att andra strukturer skulle vara orsaken till problemet och kommer med tips och råd för att bli återställd så snart som möjligt.

Huvudvärk

Huvudvärk kan vara väldigt besvärligt. Vanliga orsaker och samband till huvudvärk kan exempelvis vara spänd muskulatur, stress eller dålig hållning över tid som orsakat spänningar i leder.

Klicka för att läsa mer

Huvudvärk

Vi hittar orsaken till din huvudvärk genom anamnestagning/historik samt en ordentlig undersökning av muskulaturen och lederna som omger nacken.

Ont i käken

Har du spända käkar? Det kan ofta leda till spänningshuvudvärk.

Klicka för att läsa mer

Ont i käken

Vi vet att det kan vara besvärligt med spänd muskulatur i käken. Ofta har man lite extra ont på morgonen. Många gånger behandlas det med bra resultat via triggerpunktsbehandling. Boka en tid så berättar vi mer.

Benhinneinflammation

Benhinneinflammation är väldigt vanligt hos exempelvis löpare. Ofta gör det ont på framsidan och insidan av smalbenet där muskulatur och senor fäster in.

Klicka för att läsa mer

Benhinneinflammation

Som vid alla typer av inflammationer gäller det alltid först att identifiera varför man får ont och sedan försöka undvika just den aktiviteten initialt. Vi behandlar ofta benhinnor med massage för att öka blodcirkulation och främja läkningsproccesen. Vi visar också vilka övningar du skall göra för att stärka upp rätt muskulatur när inflammationen lagt sig.

Rygg och Naprapat Center

Telefon: 0722792627

Upplands Väsby

Medley Vilundabadet, Husarvägen 29, 194 70 Upplands Väsby

Rulla till toppen